Úvod / Články / Recepty / Špaghetti al tonno da Gusto!
Recepty

Špaghetti al tonno da Gusto!5

29.07.2016 pridal Gusto Špagety s Gustom

Prvým jedlom zo sekcie fotoreceptov „Každý piatok chutí ako sviatok“ sú špagety s tuniakovou omáčkou, ktoré sú presne pogľa môjho gusta! Nie je to úplne ideálne jedlo do diéty, no ak si v diéte, môžeš si ho trošku pomeniť. Napr.: miesto smotany môžeš použiť trochu nízkotučného mlieka, takisto namiesto karičky môžeš dať iný, nízkotučný syr a podobne. Čo sa týka cestovín – špagiet, takisto to nie je úplne „kóšer“, pretože hlavne špagety z bielej múky majú vysoký glykemický index, t. z. že sa cukor v nich rýchlo štiepi a vstrebáva, prudko zvyšuje hladinu glukózy v krvy a vedie k pocitu hlavu, preto je špagety lepšie zvoliť nejaké celozrnné ale jasné, že raz za čas Ťa to nezabije. Stále si tento recept vieš upraviť podľa svojich potrieb a fázy, v ktorej sa nachádzaš. Princíp tohto jedla je v tom, že je to jednoduché, plnohodnotné, komplexné jedlo, ktoré zvládne každý a je to fajn zmena oproti pre niekoho možno až fádneho a stereotypnému jedálnika, ktorý sa Ti časom môže ľahko znechutiť.

Na 2 porcie budeš potrebovať:suroviny špagety

  • 200 g špagiet
  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave – 130 g
  • 100 ml smotany na varenie
  • 100 g syru karička
  • 1 ks malú cibuľu alebo ½ ks veľkej cibule
  • trochu masla
  • korenie podľa chuti (ja som použil: oregano, bazalka, peper a štípka soli).

Čas prípravy: 15 minút

Postup:

Nakrájanú cibuľu som orestoval na troche masla do „zlatista“ (v úvodzovkách preto, lebo je to možno už o trochu viac než dozlatista :))

Na cibuľu som pridal tuniaka z konzervy a chvíľu to takto znova orestoval.

 

Nakoniec som to podlial smotanou na varenie, pridal syr a počkal kým sa mi to celé prevarí a roztopí syr, pridal korenie a ešte chvíľku som to nechal na sporáku nech sa pekne spoja chute.

PS: samozrejme, že kým som spravil omáčku, tak som si zatiaľ uvaril cestoviny :)

 

Už som to iba naservíroval na tanier a ako prílohu som zvolil paradičku.  Zeleninu dosť odporúčam jesť hlavne ku každému mäsu, ľahšie a rýchlejšie sa Ti tak strávi to čo si zjedol a nemáš tak problémy s trávením. Často používam paradajku a uhorku, pretože je to lacné, nájdeš to v každom obchode, pomerne chutné a nemá to takmer žiadne sacharidy.

Nutričné hodnoty na 1 porciu:

30 g kvalitných bielkovýn najmä z tuniaka
80 g sacharidov z cestovín, ako som už spomínal, najlepšie je zvoliť celozrnné, kvôli GI
20 g tukov namjä zo syra a smotany, ktoré Ťa určite nezabijú

Záver:

Je to jednoduché a komplexné jedlo, ktoré zvládne každý a zo surovín, ktoré máš viac menej stále doma po ruke. Aj keď to nie je úplne ideálne jedno do diéty, vždy si ho vieš prispôsobiť podľa svojich potrieb a spravíš tak jemnú zmenu v jedálniku, ktorá Ťa napriek nie úplne ideálnym hodnotám môžeš posunúť zas o niečo ďalej. Ak si ale v objeme a chceš nabrať, myslím, že toto jedlo vďaka kvalitným bielkovinám, sacharidom ale aj tukom Ti určite pomôže dosiahnúť vytužené kilečko-dva navyše.

TIP:
Ak máš rád sladké, sleduj Fitmagazín aj ďalší piatok :)

Komentáre

Pridať komentár

Ak chcete vložiť komentár, musíte sa prihlásiť

O nás

Máš pre nás zaujímavú ponuku na spoluprácu? Neváhaj a kontaktuj nás na našej emailovej adrese:

info@fitmagazin.sk

Otázky ohľadom výživy, tréningu a doplnkov smerujte na naše fórum.

A hlavne nám nevolaj na:

+421 912 345 678 90

Newsletter

Zaregistrujte vašu e-mailovú adresu a dostávajte najnovšie informácie z oblasti fitness a športovej výživy.

Reklama

Reklamu na Fitmagazin.sk zabezpečuje spoločnosť Wake Up Advertising, spol. s.r.o.

Kontaktná osoba:
František Hurný
Sales Manager
M +421 908 703 827
frantisek.hurny@wakeup.sk

Cenník v PDF »

Nájdeš nás aj na:

Twitter Facebook Google+
Úvod · Články · Videá · Fórum · eShop · O nás · Kontakt © 2012. FitMagazin.sk. Všetky práva vyhradené.