Úvod / Články / Recepty / Protein cookies
Recepty

Protein cookies0

13.10.2016 pridal Gusto

Dnešným receptom určite poteším všetkých maškrtníkov a maškrtníčky, ktorí si radi pochutnajú na sladkom. Tento piatok som si pre Teba pripravil recept na proteínové kúkis. Síce tento recept nie je úplne „košér“ ale v článku sa dozvieš aj to, ako si ich pripraviť tak, aby to „kóšer“ bolo. Samozrejme, ak ich nezješ plný pekáč, určite Ťa to nezabije ak budú takého! :) Takže drž si klobúk, ideme na to!


Na 9 kúkis budeš potrebovať:


- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 odmerku Whey Gold Standard
- 2 celé vajíčka
- 100 g masla
- 200 g jogurt HOLLANDIA
- 1 PL arašidového masla (cca 40g)
- 50 g Nut Protein od Weidera
- čoko čipy
- trochu kakaa
- štipku škorice
- štipku kypriaceho prášku
- stéviu na dosladenie

Čas prípravy:  60 minút (neboj väčšinu času to bude tuhnúť v chladničke)

Postup:

Do jednej misky dáš múku, proteín, vajíčka, jogurt, pridáš lyžicu arašidového masla, čokoládové čipy, škoricu podľa chuti, kakao môžeš, nemusíš, podľa toho či chceš mať kúkis tmavé alebo svetlé,  štipku kypriaceho prášku, podleješ to roztopeným maslom, pridáš stéviu na dosladenie a celé to vymiešaš. Cesto vykydneš na potravinársku fóliu, zabalíš ho a dáš stuhnúť do chladničky.

Ďalej vezmeš tanier, položíš naň znova potravinársku fóliu a poukladáš naň malé guličky proteinely s čajovou lyžičkou a takisto šupneš do chladničky stuhnúť. (Ak to chceš mať rýchlejšie, daj to nachvíľu do mrazáku ale neprehnaj to, lebo z kúkis budeš mať nanuk! :D )

Keď už cesto stuhne, vyberieš ho z chladničky alebo mrazáku a začneš z neho robiť guličky. Vezmeš si kúsok cesta, doprostred dáš malú guličku z proteinely a obalíš ju cestom. Vezmeš pekáč, daň náš papier na pečenie a poukladáš naň kúkis.  Pečieš na 180° približne 15 minút.


Nutričné hodnoty na 1 kúkis:

11 g bielkovín najmä z proteínu a vajec,
22 g sacharidov najmä z múky,
18 g tukov najmä z masla, vajec a arašidového masla.

Tip na vylepšenie:

Ako som už spomínal vyššie,  tento recept nie je úplne ideálny. Ale chcem Ti dať pár rád ako si to upraviť. Ak je to na Teba primálo bielkovín a priveľa sacharidov, zmeň pomer múky a proteínu, kľudne daj viac odmerok proťáku,  ja v zásade používam pri pečení stále 1 odmerku. Čo sa tuku týka,  najnepodstatnejšia vec sú práve čoko čipy, no samozrejme, jedia aj oči, tak práve preto som to tam dal. Tiež sa vieš zaobísť bez masla, ktoré môžeš zameniť za kúsok mlieka a podobne.

Pevne verím, že Ti tento recept bude chutiť! :)

Komentáre

Pridať komentár

Ak chcete vložiť komentár, musíte sa prihlásiť

O nás

Máš pre nás zaujímavú ponuku na spoluprácu? Neváhaj a kontaktuj nás na našej emailovej adrese:

info@fitmagazin.sk

Otázky ohľadom výživy, tréningu a doplnkov smerujte na naše fórum.

A hlavne nám nevolaj na:

+421 912 345 678 90

Newsletter

Zaregistrujte vašu e-mailovú adresu a dostávajte najnovšie informácie z oblasti fitness a športovej výživy.

Reklama

Reklamu na Fitmagazin.sk zabezpečuje spoločnosť Wake Up Advertising, spol. s.r.o.

Kontaktná osoba:
František Hurný
Sales Manager
M +421 908 703 827
frantisek.hurny@wakeup.sk

Cenník v PDF »

Nájdeš nás aj na:

Twitter Facebook Google+
Úvod · Články · Videá · Fórum · eShop · O nás · Kontakt © 2012. FitMagazin.sk. Všetky práva vyhradené.