Úvod / Články / Recepty / Brownie z červenej repy
Recepty

Brownie z červenej repy5

07.06.2014 pridal nanuska browniee

Dnes som si pre Vás pripravila bezlepkový, glutenfrei a ešte k tomu glutenfree brownie. Teda nó je to brownie z červenej repy a nebudem sa tváriť, že koláč chutí ako ozajstný nefalšovaný brownie, chutí ako brownie z červenej repy, ale to neznamená, že nie je dobrý, práve naopak, nie je vôbec zlý. Som si vedomá, že vonku je neskutočný hic, ale ak by sa Vám náhodou chcelo niečo povymýšľať na papanie, tak konkrétne na tento koláč budete potrebovať všetky nasledujúce suroviny:

  •  500 g červenej repy (uvarenej, vychladenej a ošúpanej)
  • 100 g kokosovej múčky
  •  60 g horkej čokolády (75%kakaa), chcela som dať pôvodne 100 g ale 40 g som zjedla
  •  3 polievkové lyžice kakava
  •  3 vajíčka 
  • 2 čajové lyžičky PDP
  •  3 čajové lyžičky kokosového oleja
  • ½ vanilkového struku (2 čajové lyžičky vanilkového extraktu)

Do menšej misky vyklopíme 3 bielka a do druhej dáme, žĺtky, kokosovú múčku, kakao, polámanú čokoládu na malé kúsky (aby sa nám v koláči pekne roztopili), prášok do pečiva, olej a vnútro vanilkového strúčiku, alebo pridáte extrakt či arómu. Červenú repu pokrájajt pomocou vidličky a dajte do mixéra. Ponorný mixér môžete použiť tiež, ale ak ste práve vymaľovali kuchyňu, tak to nie je najbezpečnejšie. Ajhľa, my sme síce nemaľovali, ale odkryla som trošku skôr veko na mixéri a šplechlo mi trošku na strop (už to len zarámovať a podpísať sa). Rúru predhrejeme na 180ºC. Kým sa rozohní, môžeme vyšľahať bielka na tuhý sneh (ak nejdú potvory, tak štipenku malinkú soli dajte a oni povolia, teda stuhnú) Potom vymiešame obsah druhej misky, no a následne pomaly a jemne vmiešame bielka do hmoty. Na dno formy dáme papier na pečenie a šup s koláčom do rúry. Po 30 minútach zvýšime teplotu na 200 ºC a pečieme ešte 30 minút. Keď sa Vám podarí dať viac kúskov čokolády, vôbec to koláču neublíži a ak splašíte nejaké orechy, tak tiež to nebude na zahodenie :) Mne by sa k tomu koláču hodila taká studená ricotta s citrónovou štavou, ale som lenivá ísť do obchodu, takže si iba tak o tom snívam. Dobrá chuť sa praje. Celý koláč obsahuje približne 1698 kcal: 45 g bielkovín, 96 g sacharidov a 129 g tuku. Jedna porcia (jedna šestina) obsahuje 283 kcal: 7,5 g bielkovín, 16 g sacharidov a 21,5 g tuku.

 

Komentáre

  • Majo 1 15.06.2014 20:34:16

    Tvoj spisovateľský slovník je skutočne výnimočný. Bože, kedy sa spoznáme osobne. A aj realita, čo sa môže pri nešikovnosti stať. Nádherný návod a zároveň aj praktika ako to nerobiť. A nutričné hodnoty beriem u Tvojich príspevkov ako samozrejmosť. Máš odo mňa všetky palce smerom nahor (aj tie na chodidlách). Pokračuj naďalej v receptoch.

  • nanuska 16.06.2014 10:47:50

    Majo: :))) tak robím čo môžem, nebudem Ti klamať a ďakujem :)

Pridať komentár

Ak chcete vložiť komentár, musíte sa prihlásiť

O nás

Máš pre nás zaujímavú ponuku na spoluprácu? Neváhaj a kontaktuj nás na našej emailovej adrese:

info@fitmagazin.sk

Otázky ohľadom výživy, tréningu a doplnkov smerujte na naše fórum.

A hlavne nám nevolaj na:

+421 912 345 678 90

Newsletter

Zaregistrujte vašu e-mailovú adresu a dostávajte najnovšie informácie z oblasti fitness a športovej výživy.

Reklama

Reklamu na Fitmagazin.sk zabezpečuje spoločnosť Wake Up Advertising, spol. s.r.o.

Kontaktná osoba:
František Hurný
Sales Manager
M +421 908 703 827
frantisek.hurny@wakeup.sk

Cenník v PDF »

Nájdeš nás aj na:

Twitter Facebook Google+
Úvod · Články · Videá · Fórum · eShop · O nás · Kontakt © 2012. FitMagazin.sk. Všetky práva vyhradené.